SM Kontroll logo

"Esély a mának és a holnapnak."

"Vedd kezedbe sorsod irányítását!"

"Ha magától nem megy, tanulni kell, mert az SM legyőzhető!"

"A Sclerosis Multiplexszel boldagan élés művészete."

"Kár, hogy nem 25 éve hallhattam ezeket az előadásokat. Még most sem volt későn!"

Az SM Kontroll és Stresszkontroll tanfolyamok két éves hatása

A tanfolyam létrehozását az hívta életre, hogy sok beteg sorsát elemezve, azt találtam, hogy az életükben változó gyakorisággal jelentkező rosszabbodások hátterében valamilyen stresszes helyzetet találtam. Úgy gondoltam, ha ezen segíteni szeretnék, akkor ezektől a stresszektől kell a betegeket megszabadítani.

Másik élményem még fiatal orvos korom óta kísért, amikor egy kedves barátom feleségén nem tudtam akkori legjobb tudásommal sem segíteni. Ő egy aránylag ritka alkat volt, soha semmi nem volt jó neki, mindenért állandóan elégedetlenkedett, ami állandó stresszes helyzetet jelentett számára. Hasonló, gyorsan roló beteggel azóta is találkoztam.

Időközben a pszicho-neuro-immunologia, – az a tudományág, amelyik a lelkünk rezdüléseinek hatását elemzi testi folyamatainkra és az immunrendszerünkre – , kialakult és jelentős fejlődésnek indult. Ez segített megoldani ezt a problémás helyzetet.

A tanfolyam kidolgozásával párhuzamosan kidolgoztam egy kérdőívet, amelyen a résztvevők betegségéről, lelki állapotáról, stressztűrő képességéről, a stresszes szituációk megoldásának módozatairól, depressziójukról, testi tüneteikről, ideggyógyászati állapotukról rögzítettünk adatokat, amelyeket a tanfolyamok elvégzése után 1 és 2 évvel is megismételtük. Az eredmények a vártakat messze meghaladták.

Grafikon 1 - Subok száma 49 betegnél
A diagrammon a tanfolyam előtti és utáni két év subjainak a számát mutatom annál a csoportnál, aki három hónap különbséggel mind a két tanfolyamot elvégezte. A csökkenés magáért beszél. Ez átlagot jelent. Egy esetben a két év alatt 5 subja volt egy betegnek, aki extrém súlyos, válságos stresszhelyzetbe került, de a végén felépült.
Grafikon 2 - A depressziós skála változása %-ban a vizsgálat 2 évében
A diagrammon a depressziós skála változása látható a tanfolyamok elvégzése után két évvel. A javulás az esetek 76% volt mérhető.
Grafikon 3 - 21. CISS-48 - Emóció központú

Azt ábrán a stressz megoldásának emóció központú változatának eredményei látszanak. A csökkenés a két év alatt folyamatos, ugyanúgy ahogy az ezzel párhuzamos javulás is. Ezzel a beteg jelentős lépést tett belső feszültségének csökkentésére.

Grafikon 4 - Az ideggyógyászati státus átlagának alakulása

Az ideggyógyászati státust jelző pontértékek alakulása is átlagban javulást mutat a két év alatt.

Összefoglalva: a tanfolyam elvégzése olyan információkhoz és módszerekhez juttatta a résztvevőket, amelyek jelentős befolyással vannak a jövőjükre vonatkozóan. Ez a hatás természetesen függ attól, hogy az elsajátított módszereket mindennapjaiban mennyire alkalmazza. Mindezektől függetlenül, az a pozitív szemlélet, amelyet a tanfolyam résztvevői tapasztalnak jelentős nyugtató, stressz-oldó hatású, és így már csökkenteni tudtuk azt a faktort, amelyik a legnagyobb károkozó ebben az autoimmun betegségben.

Az ismétléssel, a tanult anyagok felfrissítésével tovább tud javítani helyzetén!

Az újabb tanfolyamok kifinomultabb újabb módszerekkel és a legfrissebb tudományos eredményekkel várják a részvevőket.

Ne késlekedjen!

Copyright © Neuro 2002 Bt.