SM Kontroll logo

"Esély a mának és a holnapnak."

"Vedd kezedbe sorsod irányítását!"

"Ha magától nem megy, tanulni kell, mert az SM legyőzhető!"

"A Sclerosis Multiplexszel boldagan élés művészete."

"Kár, hogy nem 25 éve hallhattam ezeket az előadásokat. Még most sem volt későn!"

Magamról

Kaposváron érettségiztem, a Pécsi Orvostudományi Egyetemen szereztem diplomát 1965-ben. Kaposváron kórboncnokként kezdtem, majd a Pécsi Idegklinikán folytattam. Itt szereztem szakképesítést ideggyógyászatból, pszichiátriából és idegkórszövettanból. 1974-75-ben a Bécsi Neurológiai Intézetben neuropathológiai tanulmányokat folytattam.1979-tő 25 éven át a Székesfehérvári Szt. György Kórház ideg osztályát vezettem.

1980-ban kandidátusi értekezésem címe a „Liquorcytologia diagnosztikai értéke”.

Szakmai érdeklődésem középpontjában kezdettől a sclerosis multiplex állt. Sokéves kutatómunkám eredményeként meghívást kaptam a Nemzetközi SM Társaságok Orvosi Szaktanácsadó Testületébe, ahol 1984-től 12 éven át a Végrehajtó Bizottság tagjaként tevékenykedtem.

A magnetoterápia SM-ben való alkalmazhatóságát elsőnek bizonyítottam kettős vak kezeléssel 1985-ben, amit azóta más kutatóintézetek is megerősítettek. E témában 3 nemzetközi konferenciát szerveztem Székesfehérváron.

Nemzetközi mintára 1984-ben Székesfehérváron elindítottam az első magyar önszerveződő SM Klubot, ami mintául szolgált a többi megyében hasonló szervezet létrehozásához. 1988-ban a mostani Magyar SM Társaság elődje tagja lett a Nemzetközi SM Társasságok Szövetségének.

1989-ben jelent meg az SM betegeknek szóló Események újság első száma, amelyet azóta megszakítás nélkül 114 szám követett két-háromhavi rendszerességgel.

1992-től tevékeny részt vállaltam az SM kezelésére ma alkalmazott több hatásos gyógyszerek klinikai kísérletes bizonyításában.

1997-ben indítottam útjára a Magyar SM Társaság honlapját, amelynek jelenleg évente 40 000-nél több látogatója van.

Szeretem a kihívásokat, a szokatlan, problémás esetek megoldását, a háttérben zajló okok megfejtését. Tapasztalataim alapján egyre jobban hiszek a pozitív gondolkodás erejében, betegséget jó irányba fordító hatásával és ezt igyekszem a betegeimnek is minél szemléletesebben átadni.

Hobbim a kutatás mellett az oktatás, a fotózás és a kertészkedés. Gyümölcsös kertemet magam művelem, a friss gyümölcsöt a fáról frissen szedve szeretem a legjobban, és természetesen saját borom a legjobb a környéken.

Három gyermekem, valamint négy unokám teszik még színesebbé életem.

Székesfehérvár, 2015. szeptember

Copyright © Neuro 2002 Bt.